Kroppsidéalen borde säga bye.

Det här med kroppsidéal. Hela tiden blir vi inmatade med idéer och normer på hur man ska och inte ska se ut. Det är så fruktansvärt hemskt och det förstör många människors vardag. Folk runt omkring en ser ner på en eller kommenterar om man inte passar in i mallen för hur man ska se ut. 

Jag väger några kg för mycket, har inte en smal mage, inte smala lår, lite för mycket fett på både armar och rygg och mina bröst har blivit större pga viktuppgång. Jag försöker att äta hälsosamt och röra på mig men det ska ju räcka. Så länge man strävar och försöker nå ett hälsosamt liv tycker jag att man ska vara glad och nöjd. Att höra människor kommenterar ens vikt och kropp behövs verkligen då det bara ger fruktansvärt mycket ångest.
 
Att nära och kära peppar och vill att man ska vara hälsosam kan jag förstå, så länge det inte handlar om utséendet och att DOM ska känna sig bekväma. Det är väl ändå upp till var och en hur man vill se ut eller hur mycket man tränar, vad man äter osv.

Det här med att andra kommenterar ens kropp, folk som inte ens känner en? Nej där tycker jag bara att vi ska dra ett streck. För vem är du som kommenterar andras kroppar när du inte ens vet deras kamp eller hur mycket dom försöker? Tänk på er själva istället för att lägga ner så mycket tid på att kommentera nedlåtande eller "hjälpande" kommentarer till andra. Allt man tänker behöver man faktiskt inte spotta ur sig - säg istället något positivt och något som gör en annan människa glad. En annan människas kropp är inte din ensak. 
 
Mer kärlek och mindre hat borde spridas och alla kan vi göra något. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0